Energioptimering for erhverv: Hvad er dine muligheder?

Energioptimering for erhverv er ikke længere blot en forpligtelse overfor miljøet, det er også en strategisk investering i virksomhedens økonomi. Det er afgørende for den daglige drift, at installationer, anlæg og maskiner fungerer optimalt, fordi et stort forbrug er lig med markante omkostninger. Ved at se dit energiforbrug efter i sømmene og implementere effektive løsninger for energioptimering kan virksomheden reducere sine driftsomkostninger betydeligt og samtidig bidrage til en grønnere omstilling.

Herunder guider Dansk HVAC dig i, hvilke muligheder du har for at energioptimere din virksomhed.

 

Få rådgivning om dit energiforbrug


Først og fremmest kan det være ideelt at få en ekspert til at gennemgå din virksomheds energiforbrug. Dansk HVAC er eksperter i at rådgive indenfor statslige, kommunale og erhvervsmæssige byggerier og er både sikkerhedsgodkendte og HEM-godkendte (høj klassificering).

Vores fagfolk kan effektivt identificere sparepotentialer ved dit nuværende forbrug indenfor ventilation, varme, vand og el og komme med foreslag til, hvordan du bedst kan optimere forbruget.

 

Optimer belysning


Når det kommer til belysning, kan mange virksomheder sænke deres el-forbrug ved at udskifte den nuværende belysning med LED-belysning.

LED-pærer bruger markant mindre energi sammenlignet med traditionelle glødepærer, hvilket kan reducere energiforbruget med op til 80% og dermed udgøre store besparelser på elregningen. Dertil har LED-belysning længere levetid og kan installeres med intelligente styresystemer, der regulerer afhængigt af lysniveauer og tidsplaner.

 

Udskift dit tradtionelle varmesystem med en varmepumpe


Varmepumper udnytter varmen fra luft, jord eller vand til at opvarme bygninger. De kommer i mange forskellige typer og størrelser og kan tilpasses din virksomheds specifikke krav.

Eftersom varmepumper typisk leverer markant større mængder energi, end de forbruger elektricitet, kan deres høje energieffektivitet sænke energiforbruget for din virksomhed og dermed nedbringe omkostningerne. Varmepumper har lavere driftsomkostninger end traditionelle gas- og oliefyr og reducerer samtidig din virksomheds CO2-udledning.

 

Optimer temperatur- og luftforhold


Hvis din virksomhed bruger ældre eller ineffektive køleanlæg og ventilationsanlæg, kan du med fordel overveje at opgradere til nyere og mere effektive modeller. Den rette køle- og ventilationsenhed, der har høj COP (Coefficient of Performance) og EER (Energy Efficiency Ratio), kan levere den ønskede kapacitet med minimalt energiforbrug.

VAV-styringssystemer sørger for at justere luftstrømme og temperatur efter behov og belastning i de forskellige områder af bygningen.

 

Andre muligheder for energioptimering

  • Energioptimer ved at vælge apparater med høj energieffektivitet, for eksempel A+++-klassificerede køleskabe og vaskemaskiner samt energioptimerede computere.

 

  • En grøn men større investering kan være at installere solpaneler. Solcelleteknologi er blevet billigere og mere effektiv gennem tiden og kan for nogle virksomheder være den rigtige løsning til reducerede energiomkostninger

 

  • Sørg for, at bygningen er godt isoleret uden utætheder, og installer gerne energieffektive vinduer og døre, som kan reducere behovet for opvarmning og køling.

 

  • Gør energioptimering til en integreret del af hverdagen for din virksomheds medarbejdere. Små ændringer i adfærd, såsom slukning af lys og elektronik, når de ikke er i brug, kan have en betydelig indvirkning på virksomhedens samlede energiforbrug.

 

  • Driftstop og nedbrud kan hurtigt blive dyrt, så sørg for løbende service af dine installationer og anlæg. De fleste leverandører, som for eksempel Dansk HVAC, tilbyder løbende service og vedligehold, så driften fungerer optimalt, og du kan koncentrere dig om at drive din virksomhed.
     

Opsummering


Erhvervslivet har betydelige fordele at hente hjem med energioptimering, herunder forbedret økonomi ved de mange besparelser i energibudgettet, reduceret CO2-udslip, der støtter grøn omstilling, samt et forbedret arbejdsmiljø, hvor optimale lys- og temperaturforhold sikrer dine medarbejderes sundhed.

Hos Dansk HVAC står vi klar til at rådgive dig i, hvordan du bedst kan energioptimere din virksomhed. Husk også, at du kan ansøge Erhvervspuljen om økonomisk støtte til projekter indenfor bæredygtig omstilling. Det kan du læse meget mere om i vores artikel: ”Få tilskud til energiforbedringer via Energistyrelsen”.

FAQ 


Hvordan kan jeg identificere energisparepotentialer i min virksomhed?
Dansk HVAC tilbyder rådgivning og energiaudits for at identificere energisparepotentialer inden for varme, vand og el og give forslag til effektive energioptimeringsløsninger.


Hvordan kan jeg søge støtte til energiforbedringer i min virksomhed?
Du kan ansøge Erhvervspuljen om støtte til energiforbedringsprojekter og læse mere om tilskudsmuligheder i vores artikel: "Få tilskud til energiforbedringer via Energistyrelsen".


Hvorfor er energioptimering vigtigt for virksomheder?
Energioptimering er afgørende for virksomheder, da det reducerer driftsomkostninger og bidrager til en grønnere omstilling ved at minimere energiforbruget og CO2-udledningen.

Dansk HVAC Engineering A/S

Lunagervej 3

2650 Hvidovre

CVR: 30509978

Dansk HVAC Engineering A/S er en faglig teknisk velfunderet teknikentreprenørvirksomhed, etableret i 2003, som både er udførende, projekterende og rådgivende og som ud over at udføre den tekniske implementering af projekter, også lægger stor vægt på projektstyring og anlægsdokumentation.

 

Vi er sikkerhedsgodkendte og HEM godkendte (meget høj klassificering) til forsvaret.
Vi har 24/7 udkald til kritiske IT-installationer, serverrum etc. hos forsvaret. Det er der ikke mange andre firmaer der er. Læs mere om det her.