Læs de seneste nyheder og blogindlæg

 • 03/05/2024
  Derfor skal du vælge en varmepumpe til erhverv

  I nutidens samfund, hvor bæredygtighed og energieffektivitet er afgørende for miljøet og virksomheders økonomi, spiller valget af opvarmnings- og kølesystem en stor rolle. Varmepumper tilbyder en effektiv løsning på begge områder, og hos Dansk HVAC oplever vi i øjeblikket stor efterspørgsel på varmepumper – ikke mindst på grund af Erhvervsstyrelsens tilskud til danske virksomheder, der ønsker at skifte deres olie- eller gasfyr til varmepumpe.

  Læs med for at se de mange fordele ved at vælge en varmepumpe til erhverv, herunder hvorfor varmepumper er så effektive. Vi guider dig også i dine muligheder for tilskud, så din virksomhed kan opnå store, miljøvenlige besparelser.

  Læs mere
 • 02/04/2024
  Få tilskud til energiforbedringer via Energistyrelsen

  Når det kommer til energiforbedringer, kan de fleste virksomheder opnå betydelige energibesparelser ved at optimere deres køling, ventilation, opvarmning og belysning. Omlægning kan være dyrt, men heldigvis kan du som virksomhedsejer hente betydelige tilskud fra Energistyrelsen. I øjeblikket findes der to aktuelle puljer og en finansieringsmodel, som erhvervslivet kan drage nytte af.

  På listen nedenfor uddyber vi, hvilke tilskud til energiforbedringer du kan få hos Energistyrelsen, så du kan mindske energiforbrug, reducere energiomkostninger og give din virksomhed en grønnere og mere bæredygtig profil.

   

  Læs mere
 • 05/03/2024
  Optimer driften med stabil køling af serverrum

  Et velfungerende serverrum er afgørende for, at en virksomheds IT-system kan fungere optimalt. Servere forbruger store mængder energi, og hvis de overopheder, kan det blive omkostningsfuldt. Det rette køleanlæg gør det muligt at styre og overvåge serverrummet, så driften fungerer optimalt. Imidlertid kan det være avanceret at sætte sig ind i de mange muligheder og finde det rette kølingssystem, der møder netop din virksomheds behov.

   

  Den følgende artikel forklarer, hvorfor det er vigtigt med optimal køling af serverrummet, hvilke fordele din virksomhed kan opnå og hvordan en professionel udbyder som Dansk HVAC kan vurdere behovet for optimering.

   

   

  Udfordringer ved at holde servere kølige

  I takt med at virksomheder kræver større datacentre, og IT-systemer bliver bedre og mere avanceret, genererer serverrum også mere varme og kræver et højere strømforbrug. Varmen kan føre til, at serverne overopheder, hvilket er skadeligt for hardwaren og kan ende med at blive omkostningsfuldt, hvis den skal repareres eller udskiftes.

  Serverrum har betydelige driftsomkostninger, hvoraf størstedelen omfatter energiforbruget og den køleinstallation, som en server kræver for at være velfungerende. Derfor er det vigtigt at vælge det rette anlæg for din virksomhed.

   


  Fordele ved et velfungerende køleanlæg

  Det rette køleanlæg kan optimere driften i dit serverrum og medføre en række andre fordele såsom:

  Øget energieffektivitet: Moderne og energieffektive køleanlæg kan reducere din virksomheds energiomkostninger betydeligt. Kølesystemerne er pålidelige og stabiliserer driftsomkostningerne over tid.

  Intelligente kontrolsystemer: Et nyere køleanlæg er med sit intelligente kontrolsystem i stand til at optimere køleeffekten baseret på data, udstyrsbelastninger og miljøforhold. Systemet gør det muligt at justere temperatur og luftstrømme afhængigt af det givne tidspunkt, hvilket bidrager til omkostningsbesparelser og bæredygtig drift.

  Omkostningseffektivitet: At investere i det rette køleanlæg kan være omkostningsfuldt, så det er vigtigt at finde den rette udbyder og få anlægget implementeret korrekt fra start.

   


  Vurdering af din virksomheds behov

  Det kan være vanskeligt at finde den rette køleinstallation for din virksomhed, fordi der findes en lang række køleanlægstyper bygget på forskellige principper. Fra direkte ekspanderende kølemiddel til ammoniakanlæg eller anlæg med nyere kølemiddeltyper.

   

  For virksomheder med små IT-behov kan løsningen ofte være simpel, men for virksomheder med store serverrum er et mere avanceret kølesystem nødvendigt for at kunne holde temperaturen stabil i alt det teknologiske udstyr. Opbygning af anlæggene designes ud fra de bygningsmæssige rammer og køleopgaven. Ofte vil den bestå af en indedel og en udedel, hvor indedelen kan indeholde kompressordelen eller have ekstern kompressordel, mens udedelen kan være tørkøler/frikøler eller en kompressorunit. Ofte laves der en såkaldt kold/varm zone løsning, en løsning som medfører lavest muligt energiforbrug.

   

  Hos Dansk HVAC har vi stor erfaring i at rådgive, designe, projektere og installere køleanlæg. Med den rette rådgivning og implementering af køleanlæg kan din virksomhed få gavn af et stabilt miljø, der optimerer driften af dit IT-system, forlænger levetiden af dit serverudstyr og minimerer energiforbruget, hvilket på længere sigt giver besparelser.

   

  Kontakt os gerne for en uforpligtende vurdering af, hvordan du bedst kan få optimeret dit serverrum med stabil køling.

   

  FAQ

  Hvilke fordele kan en virksomhed opnå ved at optimere driften med stabil køling?

  Opretholdelse af en stabil temperatur sikrer optimal ydelse og pålidelighed af servere, forlænger hardwarens levetid og bidrager til energieffektivitet. Et stabilt kølemiljø er afgørende for at minimere risikoen for systemfejl, hardwarefejl og for at bevare den overordnede driftssikkerhed i serverrummet.

  Hvordan finder jeg det rette køleanlæg til min virksomhed?

  Med vejledning fra en professionel udbyder som for eksempel Dansk HVAC kan du nå frem til et velfungerende og driftsøkonomisk køleanlæg til din virksomhed og dermed få gavn af et stabilt miljø, der optimerer driften af dit IT-system, forlænger levetiden af dit serverudstyr og minimerer energiforbruget.

  Hvorfor er det vigtigt at holde et serverrums temperatur stabilt med et køleanlæg?

  Serverrum genererer store mængder varme, som kan overophede hardware og potentielt ødelægge det. For at undgå besvær og store omkostninger er det nødvendigt at investere i et stabilt køleanlæg, som kan optimere driften i serverrummet.

   

  Læs mere
 • 15/02/2024
  Brand i ventilationsanlæg

  Det er ikke ukendt, at der gennem tiderne er blevet taget meget let på brandsikring af ventilationsanlæg.

  Det er først når man har set brand i kanaler og ventilationsanlæg, at man forstår alvoren.
  Det ligner mest af alt en stor stjernekaster og det går meget hurtigt.

  Når vi taler brandsikring, så taler vi om 2 forskellige scenarier:

  Brandsikring af selve ventilationsanlægget og brandsikring af de områder som ventilationsanlæggets kanaler gennembryder.

  Det er vigtigt at brandsikre ventilationsanlæg og ventilationskanaler for at undgå, at hvis der opstår brand et sted, at branden og røgen hurtigt spredes rundt i en bygning.
  Ventilationskanaler skal i sin helhed havde en brandmodstand tilsvarende de brandsektioner de føres igennem.

  Der findes et stort udvalg af automatiske brandspjæld med tilhørende brandautomatik, som fint løser denne opgave. Dette sammen med korrekt udført brandisolering og årlig lovpligtig test af brandspjældende vil sikre, at brand og røg ikke spredes via ventilationsanlæggets kanalsystem.

  Læs mere
 • 09/02/2024
  Energioptimering af ventilationsanlæg

  Et velfungerende ventilationsanlæg er afgørende for at sikre dine medarbejdere optimal luftkvalitet, så de kan præstere deres bedste i de sundeste omgivelser. Desværre ved de færreste virksomheder hvilke fordele, der kan være ved at energioptimere deres ventilationsanlæg. Du kan nemlig både reducere din virksomheds energiforbrug betydeligt, spare penge, forøge indeklimaet og bidrage til en bedre løsning for klimaet. I en tid med store krav til energioptimering og bæredygtige løsninger er det vigtigere end nogensinde.

   

  Herunder kan du læse mere om, hvorfor energioptimering er en god idé, og hvilke muligheder du som virksomhed har for at optimere dit ventilationsanlæg.

  Læs mere
 • 23/01/2024
  Erhvervspuljen: Få tilskud til varmepumpe

  Vidste du, at din virksomhed kan få tilskud på op til 50% af de samlede investeringsomkostninger til et energibesparende projekt dækket af Erhvervspuljen? I 2024 er der 640 mio. kr. i puljen, og den lukker, når der ikke er flere penge tilbage. Hvis du som virksomhedsejer drømmer om tilskud til grønne løsninger som for eksempel en varmepumpe, er det nu, du skal overveje at investere i en bæredygtig fremtid.

  Læs videre for at lære mere om, hvem der kan få tilskud fra Erhvervspuljen, og hvordan man ansøger. Dansk HVAC kan hjælpe din virksomhed gennem processen fra ansøgning om tilskud til en varmepumpe til montering og installation. Det sikrer, at din virksomhed får professionel assistance, og at papirarbejdet bliver håndteret korrekt, hvilket forenkler processen og øger chancen for en hurtig og succesfuld grøn omstilling.

  Læs mere

Dansk HVAC Engineering A/S

Lunagervej 3

2650 Hvidovre

CVR: 30509978

Dansk HVAC Engineering A/S er en faglig teknisk velfunderet teknikentreprenørvirksomhed, etableret i 2003, som både er udførende, projekterende og rådgivende og som ud over at udføre den tekniske implementering af projekter, også lægger stor vægt på projektstyring og anlægsdokumentation.

 

Vi er sikkerhedsgodkendte og HEM godkendte (meget høj klassificering) til forsvaret.
Vi har 24/7 udkald til kritiske IT-installationer, serverrum etc. hos forsvaret. Det er der ikke mange andre firmaer der er. Læs mere om det her.